ខ្ញី: ជាអាហារដែលចាត់ក្នុងប្រភេទក្តៅ ព្រោះវាជួយឲ្យសីតុណ្ហភាពរាងកាយខ្ពស់ ពេលរាងកាយកក់ក្តៅ ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ នឹងរឹងមាំអាចកម្ចាត់វីរុសផ្តាសាយ បានទាន់ចិត្ត ។ លើសពីនេះ ខ្ញី ថែមទាំងជួយប្រឆាំងការរលាក ធ្វើឲ្យអ្នកដែលកំពុងឈឺ-ក មានការធូរស្បើយ ។
វីតាមីន C: រាងកាយនឹងត្រូវផ្តាសាយ ដោយសារប្រព័ន្ធការពារចុះខ្សោយ ។ បើរាងកាយបានទទួលវីតាមីន C ច្រើន នឹងឆាប់ជាសះស្បើយ ។ រីឯអ្នកដែលមិនឈឺ ក៏មិនងាយកើតផ្តាសាយដែរ ។
ឈើឯម: អាចការពារប្រឆាំងមេរោគវីរុស ជួយការពារអាការរលាក និងអាចជួយស្តារជាលិកាដែលខូចខាត ព្រោះត្រូវជំងឺផ្តាសាយបំផ្លាញ ឲ្យត្រឡប់មករឹងមាំ ។
ខ្ទឹមស: សារធាតុអាល់លីស៊ីន (Allicin) ក្នុងខ្ទឹមស ជាថ្នាំសម្លាប់មេរោគបាក់តេរីដ៏កំពូល ប៉ុន្តែខ្ទឹមស និងបញ្ចេញសារធាតុនេះចេញមក នៅពេលវាត្រូវទំពាក្នុងខណៈដែលនៅស្រស់ប៉ុណ្ណោះ ។ ដូច្នេះបើចាប់ផ្តើមមានអាការផ្តាសាយ ប្រញាប់ទៅរកខ្ទឹមសស្រស់ មកទំពាច្រើនគ្រាប់ មិនយូរប៉ុន្មាន នឹងជាពីជំងឺផ្តាសាយ មិនខាន ៕
0 comments:
Post a Comment